Filmhistorie

Een stukje filmhistorie

Restaurant Chagall draait al een hele tijd mee in de Brugse binnenstad. Nog ver voor wij als nieuwe uitbaters in 2019 de zaak overnamen, stond Chagall bekend als dé place to be voor een heerlijke spaghetti. Hoe dat komt? In de buurt van ons restaurant bevonden zich vroeger enkele cinema’s, een pak meer dan op heden het geval is. Na afloop van de film zochten de bezoekers nog naar een kleine hap: een spaghetti bij Chagall was traditie.

Omdat wij dat zelf een heel fijn verhaal vinden, besloten we om in ons restaurant het filmthema een waardige plaats te geven. Er prijken heel wat bekende filmsterren op onze muren, quotes uit échte klassiekers spot je hier en daar, filmelementen komen subtiel aan bod…Kortom: we houden de traditie hoog!

History

Filmweetjes

Even terugspoelen

Geniet van enkele foto’s uit de oude (cinema)doos.

BRON foto’s: Erfgoed Brugge

Cinema Pathé
Cinema Pathé
De allereerste echte Brugse cinema bevond zich op de markt en sloot kort na de Tweede Wereldoorlog zijn deuren.
1928
Cinema Royal
Nu vind je er enkel winkels en horeca, maar vroeger stond Cinema Royal te pronken in de Steenstraat.
1955
Cinema Ritz
Cinema Ritz
Bezoekers schuiven aan bij Cinema Ritz om de vertoning van de Duitse film 'Himmel ohne Sterne' met actrice Eva Kotthaus bij te wonen
1957
1909
Cinema Memlinc
Cinema Memlinc
Deze luxueuze cinemazaal opende zijn deuren in 1928. Op de foto zie je Hugo Stevens, schepen voor cultuur, die het lint doorknipt tijdens de heropeningsceremonie van de vernieuwde bioscoopzaal in 1953, toen het zijn nieuwe naam Cinema Memlinc kreeg.
1954
Cinema Forum
Cinema Forum
Even binnengluren bij Cinema Forum op het Gaston Roelandtsplein in Assebroek.
1956
Cinema Capitole
Cinema Capitole
De ingang van cinema Capitole in de Smedenstraat. Werd vanaf 1975 Cinema Rembrandt en vanaf 1989 Cinema Van Eyck.

Onze walL of fame

Geen sterren op de grond, maar wel sterren aan de muur. Échte Hollywood-sterren vervolledigen ons interieur en prijken op onze wanden. Steel met je ogen en laat je inspireren tijdens je lunch of diner. Wie weet krijg je wel zin om een oude film of een ware klassieker eens een kans te geven…